BEHANDLINGAR


Visste du att våra behandlingsformer möjliggör att vi kan:

  • Förkorta skadors läkningstid med upp till 50 %

  • Uppnå samma resultat på 4 veckor fysioterapi, som i normala fall uppnås på 8 veckor.

  • Stabilisera svullnader upp till 6 gånger snabbare än utan behandling

  • Läka kroniska skador med hjälp av laserbehandling

  • Effektivisera behandlingen och därför förkorta antalet behandlingar avsevärt.

  • Få svårläkta sår att läkas snabbare med hjälp av laser- eller tecar-behandling

LASERBEHANDLING
(THEAL-THERAPY)

Vi erbjuder den allra senaste lasertekniken. Samma utrustning används av storklubbar som AC Milan och Atalanta BC, samt privatsjukhus och fysioterapikliniker över hela Världen.

Man kan effektivt behandla såväl akuta som kroniska skador. Lasern stimulerar uppemot dubbelt snabbare läkning av skador, minskar inflammationer och svullnader, samt ökar cirkulationen i vävnader. Även muskelspänningar är lätt att behandla med lasern. En muskelknut/triggerpunkt kan effektivt behandlas på ca 30 sekunder.

”Vi har även uppnått goda resultat på nervskador, diskbråck sårläkning m.fl.”

Enligt forskning är laserbehandling effektivast av alla behandlingsformer vid nackproblem, men utrustningen funkar bra vid ALLA smärttillstånd, skador och inflammationstillstånd. Vi laserbehandlar alltid ifall vi misstänker inflammation. 

TECAR-TERAPI

En ny behandlingsform som revolutionerat fysioterapin och toppidrotten i speciellt södra Europa. Endast två utrustningar finns ännu i Finland. Behandlingsformen är utmärkt för att lösa upp triggerpunkter (muskelknutar) och ge cirkulation i ALLA muskellager. Vi har uppnått betydligt snabbare resultat på muskulatur sedan vi införskaffat denna utrustning. En behandling har ofta räckt för att vända kraftiga kroniska muskelstelheter. Övriga mjukdelar behandlas också effektivt, såsom senor och ledband. Vid artrostillstånd har man uppnått väldigt goda resultat. På grund av dess goda effekt på cirkulation läker de flesta skadorna på halva tiden genom att stimulera kroppens egna läkningssystem.

AKUPUNKTUR

Akupunktur används som en behandling vid smärta och ett flertal sterila nålar sticks in i huden på speciella akupunkturpunkter. Akupunktur hämmar kroppens smärtsignaler, ökar blodcirkulationen i ett område och frigör endorfiner vilka fungerar som kroppens eget ”smärtstillande medel”. Det kickar även igång antiinflammatoriska processer vilka stimulerar kroppen till läkning.

Akupunktur verkar också mycket avkopplande och är därför en effektiv behandlingsmetod vid olika stresstillstånd eller sömnproblem. Akupunktur har även haft god effekt på nervsmärtor och för att få stela muskler att slappna av. Triggerpunkter (muskelknutar) behandlas effektiv med denna behandlingsform.

PRODUKTER

Hos oss kan du köpa de starkaste massage guns modellerna, den kanske bästa träningsutrustningen för gym, idrottare och hemmaträning; Optiwheel Eccentrics Generation One. Vi säljer även hållningsvästar, träningsgummiband och kosttillskott. Du hittar en del av produkterna i vår webshop.

Till webshopen

INDIVIDUELLT ANPASSADE FOTINLÄGG


”Vi gör individuellt anpassade fotinlägg efter din fots exakta form och krav!”

Med individuellt anpassade fotinlägg kan man behandla fotrelaterade besvär, knä-, höft- och ländryggsbesvär. Har man hälsporre upplever man ofta omedelbar lindring av besvären och man räknar med att uppemot 80% av alla hälsporrar kan behandlas med denna sula. Den största felbelastningen vi korrigerar med sulor är överpronation som också leder till hallux valgus. Sulan är smidig (endast 4mm tjock) tar perfekt form av din fot och har stabil och hållbar struktur. Tillverkningsprocessen tar under en halvtimme, sen kan vi testa och börja använda fotinlägget. Vi är stolta att få erbjuda det kanske bästa svenska fotinlägget från Balkefors Ortopedic.

 

”Våra kunder är extremt nöjda med vårt individuellt anpassade fotinlägg”

 

1. Först analyserar vi fötterna och ditt problem.

2. Sedan värms inläggen upp för att göra dem formbara.

3. Vi korrigerar fotlederna så att de ligger i rätt position. Därefter gjuter vi inlägget.

4. När inlägget stelnat till slipar vi till inlägget och du kan börja använda det.

MERA OM OSS

Jag har studerat till fysioterapeut vid Arcada Nylands Svenska Yrkeshögskola. Din hälsa är mitt största intresse och jag strävar alltid till att kunna åtgärda problem med så få behandlingar som möjligt. Jag tar emot alla typer av smärttillstånd och tillverkar även individuellt anpassade fotinlägg av Balkefors Ortopedic, samt drar gruppträningar. I mina behandlingar fokuserar jag på att återställa muskler, leder och nervfunktion. Jag ger alltid mina klienter all information om deras smärttillstånd och åtgärder för att själva kunna påverka problemet hemma med övningar och självbehandlingsredskap. På fritiden håller jag på med friidrott och hoppar längd- och tresteg. Via min satsning har jag fått ett specialintresse för idrottsskador och snabb rehabilitering efter dessa.

Jag har studerat till fysioterapeut vid Umeå Universitet och sedan dess arbetat inom rehabilitering, geriatrik och primär vård. Jag tar emot alla typer av smärttillstånd, men då jag har själv haft ledgångsreumatism hela livet och har under åren utvecklat ett starkt intresse för rehabilitering och behandling av kroniska smärttillstånd av olika slag. Jag har ett starkt engagemang för mina klienter och brinner för att kunna hjälpa var och en på bästa sätt. Sedan jag själv blev mamma har jag fått ett stort intresse för kvinnohälsa och utbildar mig i nuläget inom både träning för gravida och nyblivna mammor samt bäckenbottenproblematik. Hos mig kan kvinnor som har problem i exempelvis ryggen både under och efter graviditeten söka hjälp. Utöver detta håller jag också gruppträningar som vi anordnar.

Intresserad av våra behandlingar?
Ring oss