EXCENTRISK ÖVERBELASTNING MED SVÄNGHJUL LÖNAR SIG
SNABBHET
SPÄNST
MAXSTYRKA OCH MUSKELMASSA
EFFEKT (POWER)

VI ÄR STREXBOX ÅTERFÖRSÄLJARE I FINLAND

STREXBOX - MADE AFFORDABLE

Svänghjulsträning

Träningsformen lämpar sig väl för idrottare, idrottsklubbar, gymmet och hemmet. Satsar du hårt på din idrott bör du omedelbart fundera på att börja träna med svänghjul som motstånd. Svänghjulsträning är också perfekt inom rehabilitering eftersom det anpassar sig efter var och ens styrkenivå och stärker upp muskeln i hela rörelsebanan och fokuserar på den viktiga excentriska (bromsande) fasen av träningen.

Svänghjulsträning – Hur funkar det?

När du tränar med utrustningen accelererar du ett svänghjul. Ju mer du tar i, desto strörre kraft måste du bromsa in på nedåtvägen. Utrustningen anpassar sig därför efter varje individs styrkenivå. När du blir starkare kommer du kunna accelerera hjulet effektivare och därför också jobba med högre bromsande krafter.

En verkligt stor fördel med svänghjulsträning är att man inte har vikten på axlarna utan använder lyftbälte eller lyftsele. Därför kommer även personer med ryggproblem tolerera  träningsformen bättre än träning med fria vikter. Skaderisken minskar därför markant.

Att träna med utrustningen är kul, flera personer kan träna samtidigt på ett smidigt sätt. Man justerar på några sekunder dragremmens längd för att passa längden på personen. Att träna i par går också bra, när ena personen vilar kan dena köra ett träningsset.

Strexbox passar alla som vill ta sin styrka till en ny nivå; idrottare, gym, grupper,  och lagidrott. Även inom rehabilitering införs flywheelutrustningarna eftersom träningen stärker muskeln i hela rörelsebanan och fokuserar på den bromsande fasen av träningen.

Varför inte träna hemma framför tv:n? Man behöver inte vara rädd för att skada golvet, utrustningen har inte heller högt ljud som stör andra.

Varför välja våra produkter?

Vi erbjuder två olika svänghjulssystem Impedance trainer och Strexbox system. Strexbox lämpar sig väl för dig som är nybörjare, medan Impedance Trainer systemet ger högre motstånd och passar idrottare och vältränade motionärer. 

Vi erbjuder väldigt förmånliga svänghjulssystem som gör att även privatpersoner har råd att träna med utrustningarna. Nu kan du träna med samma förutsättningar som världstoppen, men på din speciella plats i hemmet. 

Gym och idrottsklubbar – Med lägre priser kan man satsa på flera utrustningar och flera kan träna samtidigt.

Kolla in olika system i vår webshop

Vad säger forskning om svänghjulsträning?

Svänghjulsträning verkar ha stora fördelar jämfört med traditionell styrketräning. Att träna med svänghjul gör ökad muskelstyrka, muskelmassa och muskeleffekt (power) jämfört med traditionell styrketräning. Att träna med svänghjul inom idrott verkar också ge fysiska fördelar såsom förbättrad snabbhet, vertikal- och horisontal spänst jämfört med en idrottares normala träning/styrketräning.

Vill du läsa mer forskningar?

Så här kan vanliga knäböj se ut med svänghjul. 
Den kraft du tar i med i uppåtvägen kommer sedan dra dig neråt igen i vändningen. De positiva effekterna av svänghjulsträningen kommer av den excentriska överbelastningen som utrustningen ger (eccentric overload).
 
VILL DU SE VIDEOR?

 

PRISLISTA

Nedanför ser du prisexempel på några av baspaketen. Alla produkter kan du se i webshoppen

Känns det rörigt att veta vilken produkt som passar just dina behov?
Längst nere på sidan hittar du ett formulär som du kan fylla i.

STREXBOX 

”För idrottare och motionärer”
 
från 749 € inklusive moms

Impedance trainer 

”Komplett svänghjulssystem för att träna hela kroppen hårt”
 
769€ inklusive moms
Nyhet! Hyr utrustningen för en månad (99€)
WEBSHOPPEN

Klicka på knappen ovanför för att ta dig till vår webshop!

Frågor eller annat du funderar på?

Fyll i frågeformuläret nedan för att sända oss ditt meddelande.